Pompen

Ons gamma van pompen omvat de volgende 2 groepen:

  • Grundfos
  • Leroy Somer


Centrifugaal pompen Grundfos

Centrifugaalpompen worden voornamelijk toegepast voor het verpompen van water. Het programma normaalaanzuigende centrifugaalpompen biedt voor vele toepassingen een passende pomp. Het programma wordt gecompleteerd met een zelfaanzuigende centrifugaalpomp speciaal voor het verpompen van dun vloeibare, neutrale vloeistoffen met vaste bestanddelen. Kenmerk van deze pomp is dat deze standaard is uitgevoerd met een half open waaier die is opgesloten door een uitwisselbare slijtplaat. De pompen zijn leverbaar in onder andere gietijzer, brons en gegoten of diepgetrokken roestvaststaal.

GRUNDFOS

Grundfos is één van 's werelds grootste pompproducenten. Circulatiepompen (UP), onderwaterpompen (SP) en centrifugaaldrukverhogingspompen (CR) zijn de drie grootste productgroepen. Momenteel is Grundfos 's werelds grootste fabrikant van circulatiepompen . Naast pompen produceert Grundfos elektrische motoren voor de pompen. Voorts ontwikkelt en verkoopt Grundfos geavanceerde elektronica voor pompregelingen en andere systemen.

Industriële dompelpompen

Een breed programma dompelpompen van hoge kwaliteit voor het verpompen van dun vloeibare, neutrale of agressieve vloeistoffen, met of zonder vaste bestanddelen. Daar waar de pompen in een vaste opstelling staan zijn voetbochten leverbaar met een geleidesysteem. Hierdoor kan de pomp eenvoudig, door middel van een ophaalketting, uit de put getild worden zonder daarvoor het leidingwerk te demonteren. Uniek binnen dit programma zijn de versnijdende dompelpompen met uitwendig snijmechanisme. Deze pompen zijn bij uitstek geschikt voor het verpompen van rioolwater en afvalwater met  resten. Er zijn verschillende mogelijkheden qua waaiertypen waaronder een half-open waaier, een vortex waaier, een gesloten 1-kanaal waaier, een half-open 1-kanaal waaier met anti-blokkerings systeem, een gesloten 2-kanaalwaaier en een schroefcentrifugaal waaier.